Index Vakbarát Hírportál

Angela Merkel felhívta Putyint

2021. június 22., kedd 19:54

Európa biztonsága csakis közös erőfeszítésekkel valósítható meg − állapította meg Vlagyimir Putyin és Angela Merkel azon a telefonbeszélgetésen, amelyet a német kancellár kezdeményezett a náci Németország Szovjetunió elleni támadásának 80. évfordulója alkalmából.

Az MTI beszámolója szerint a két politikus abban is egyetértett, hogy a második világháborút követően Európa sorsa számára központi jelentőséggel bírt a német és az orosz nép közötti megbékélés. Vlagyimir Putyin tájékoztatta Angela Merkelt a Joe Biden amerikai elnökkel Genfben folytatott tárgyalásainak főbb eredményeiről. A felek megállapodtak, hogy a továbbiakban is fenntartják személyes kapcsolataikat.

Az orosz elnök nagyra értékelte, hogy Angela Merkel és Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök is részt vett a Nagy Honvédő Háború megemlékezésein. 

Oroszországszerte kedden emlékeztek meg a náci Németország Szovjetunió elleni támadásának 80. évfordulójáról. Ebből az alkalomból Vlagyimir Putyinnak a német Die Zeit című lapban jelent meg írása.

Rovatok