Index Vakbarát Hírportál

A balerina berágott Rubint Rékára, Schobert Norbert is ringbe szállt

2021. július 22., csütörtök 17:07 | két éve frissítve

Kemény hangvételű posztban kommentálta közösségi oldalán Juratsek Julianna, az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa, hogy Rubint Réka edzést tart „balettművészeknek és vállalkozó kedvű kollégáknak” jövő tavasszal a Magyar Állami Operaházban.

A „Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” című rendezvényen a fitneszedző különleges edzést tart majd, amelynek aláfestő zenéjét az Opera társulata adja, és a rendezvényről filmfelvétel is készül.

Az ismert balettművészt alaposan felbőszítette a programötlet, és azt javasolta az Operaház vezetőinek, hogy gondolják át ezt a bizonyos nőnapi ajándékot.

Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla »edző« profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc? …de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly! 

– olvasható a táncosnő bejegyzésében, amit a Blikk vett észre először.  

Juratsek Julianna véleményét több kollégája és ismerőse is osztotta. A kommentelők között később megjelent Schobert Norbi, Rubint Réka férje is, aki védelmébe vette párját.

Mivel közös ismerőseink vannak, fájdalommal olvastam sorait. Nem értem, egy ilyen csinos, szakmailag elit Nő, hogy beszélhet így a Feleségemről? Ő egy ikon. Sehová sem akar menni

– fakadt ki hozzászólásában Schobert Norbi, aki szerint a balettművész akkor sem írhatna így senkiről, ha a moszkvai társulat alapítója lenne.

Juratsek Julianna válaszában úgy fogalmazott: csodálja Rubint Rékát és férjét azért, amit az elmúlt évtizedek alatt közösen felépítettek, és azt is figyelemre méltónak tartja, hogy hány embert képesek megmozgatni óráikkal és videóikkal,

De még így sem tartja jó ötletnek, hogy Rubint Réka a balettosokkal foglalkozzon.

Hozzátette: a profizmus ott kezdődik, hogy képesek vagyunk nemet mondani. A kritika szerinte pusztán szakmai észrevétel, a Rubint Réka által képviselt mozgásvilág pedig nem való semmilyen művészeti központba vagy művészeti létesítménybe.

Az Operaház később közleményben reagált a konfliktusra. Az intézmény leszögezte: Rubint Réka az ő felkérésükre és mindössze egyetlen alkalommal tart fitnesztréninget az erre önként vállalkozóknak. 

Rovatok