Index Vakbarát Hírportál

Szivárványgyermekkel várandós Boris Johnson felesége

2021. július 31., szombat 20:04

Ismét várandós Boris Johnson felesége, Carrie Johnson.

A párnak tavaly április már született egy gyermeke, aki a Wilfred nevet kapta.

Carrie Johnson (leánykori nevén: Symonds) hónapokkal később ismét teherbe esett, azzal a magzattal azonban idén év elején elvetélt. Most bejelentette, hogy ismét terhes, aminek nagyon örül, és „egy áldásnak érzi”, ugyanakkor a vetélés miatt nagyon ideges is. 

Reméljük, hogy idén karácsonykor megérkezik a szivárványgyermekünk

írta Carrie Johnson (szivárványgyermeknek azt az újszülöttet szokás nevezni, aki egy elvetélt vagy halva született magzat után érkezik). 

Boris Johnson egyébként nem is olyan régen, idén májusban vette feleségül 33 éves barátnőjét, teljes titoktartás mellett. 

Boris Johnsonnak egyébként ez már a hetedik vagy nyolcadik gyermeke lehet majd.

Második feleségétől, Marina Wheelertől négy gyermeke született. Ezenkívül 2009-ben egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy lánya, valamint a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy másik gyermeke is „balkézről”.

Érdekesség, hogy brit kormányfőknek viszonylag ritkán születik gyermekük: Boris Johnson csupán a negyedik olyan brit miniszterelnök, aki még hivatalában részesülhetett a gyermekáldás örömeiben. Első ízben John Russellnek született miniszterelnökként  gyermeke  1848-ban, utána viszont ezt az eredményt másfél évszázadig egyik brit kormányfő sem tudta megismételni. A jeget végül Tony Blair törte meg, utána pedig David Cameronnak is összejött a gyermek miniszterelnökként.

Rovatok