Index Vakbarát Hírportál

Eddig hivatalosan 1297 halálos áldozata van a haiti földrengésnek

2021. augusztus 16., hétfő 06:58

A Haiti kormány legfrissebb hivatalos közleménye szerint 1 297-en haltak meg a Richter-skála szerinti 7.2-es erősségű földtengésesben, amely szombat reggel sújtotta a karibi szigetországot és egyben súlyos anyagi károkat okozott az ország déli félszigetén.  Haiti tíz megyéjéből négyben kihirdették a szükségállapotot – írja az Intelligencer.

 Az Independent beszámolója szerint Ariel Henry, Haiti miniszterelnöke szombaton azt mondta, hogy a helyi kórházak – különösen Les Cayes városában – túlterheltek.

Gondoskodnunk kell a sebesültek ellátásáról, azonban ezen felül az otthonaikat elveszítő, földönfutóvá válók részére élelmiszert és ideiglenes szálláshelyet kell biztosítanunk, valamint az erre rászorulóknak mentálhigiénés segítséget is nyújtani kell

– nyilatkozta a természeti katasztrófa sújtotta szigetország kormányfője.

Oszaka Naomi, a női teniszezők világranglistájának második helyezettje pénzt ajánlott fel a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére.

A 23 éves japán játékos a Twitteren tudatta, hogy odaajándékozza a karibi országnak – ahol édesapja született – azt a nyereményt, amelyet a hétfőn rajtoló cincinnati tornán kap.

Fájó nézni, hogy mi történik Haitin. Nem szabad tétlenkednünk. A jövő héten részt veszek a tornán, és átadom a pénzdíjamat, hogy segítsek

írta az eddig négy Grand Slam-tornán győztes Oszaka.

  

Rovatok