Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg repült egyet, ezért álszentnek tartják

2021. augusztus 21., szombat 14:55

Harry herceg magánrepülőgépen utazott egyet nemrég, emiatt most sokan álszentnek tartják a környezetvédelem fontosságáról gyakran beszélő királyi sarjat – írja a The Sun.

A herceg mindössze annyit tett, hogy egy milliárdos barátja, Marc Ganzi magánrepülőjén tért vissza csütörtökön a coloradói Aspenből montecitói otthonába az után, hogy egy lovaspóló-bajnokságon vett részt.

Harry három hónappal ezelőtt arról beszélt, hogy a klímaváltozás az emberi társadalom „egyik legégetőbb kérdése”. Ezért sokan kiakadtak azon, hogy miért szólít fel másokat arra, hogy törekedjenek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, ha közben ő maga magánrepülővel utazgat.

Minden jel szerint Harry úgy látja, hogy képes irányt mutatni a világnak, miközben a saját viselkedése nem számít

– mondta Tom Quinn, a királyi család életrajzírója, aki maga is úgy vélte, hogy a herceg álszentül viselkedett.

Nem ez az első alkalom, hogy Harryt a repülőútjai miatt támadják. Korábban ugyancsak a The Sun szellőztette meg, hogy ő és Meghan hercegné az esküvőjük óta tíz repülőgépes utazásukból hatot magánrepülőgépen tettek meg. A herceg ezt korábban tagadta, és azt állította, hogy szinte mindig menetrend szerint közlekedő járatokkal repül. 

A probléma egyébként nemcsak Harry herceget, hanem a királyi család többi, környezetvédelem iránt elkötelezett tagját is érinti, akik hiába próbálták csökkenteni az általuk generált károsanyag-kibocsátást, 2018-ban még így is sok kárt okoztak a környezetnek.

Rovatok