Index Vakbarát Hírportál

Az Egyesült Államok megszakította a kapcsolatot az afganisztáni tálib-ellenes erőkkel

2021. augusztus 28., szombat 16:05

A Biden adminisztráció megszakította a kommunikációt a talibán-ellenes afgán Nemzeti Ellenállási Fronttal (NRF), közel két héttel ezelőtt, mikor a tálibok átvették a hatalmat az országban − írja a Washington Examiner.  

Ahmad Masszoud, az afgán ellenállás egyik vezetője elmondta, hogy a kivonulás kezdete óta nem beszéltek a Biden-adminisztráció egyetlen képviselőjével sem.

Próbáltam felvenni a kapcsolatot, de sajnos nem érkezett semmilyen visszajelzés. Úgy látjuk, hogy jelenleg egyáltalán nem érdekeljük őket, 

mondta el Ali Nazari, a NRF külkapcsolati vezetője. 

A lap ezzel kapcsolatban feltett kérdéseire a Fehér Ház eddig még nem válaszolt. 

Bident alázzák Kínában a kabuli támadás miatt

A kínai állami média Joe Biden amerikai elnök „inkompetenciáján” gúnyolódott a kabuli repülőtéren történt mészárlást követően − írta meg a Newsweek.  

A The Global Times, a Kínai Kommunista Párt (KKP) befolyása alatt lévő bulvár napilap pénteken közölt szerkesztőségi cikket azzal a címmel, hogy „Biden meg akarja úszni az arcvesztést, de a kabuli repülőtér ellen elkövetett támadások bizonyítják alkalmatlanságát”.

Az írás amellett érvel, hogy 

az Iszlám Állam által elkövetett terrortámadások a Biden-kormány visszavonulását még szánalmasabbá és gyalázatosabbá teszik, mindenki számára nyilvánvaló Biden csapatának alkalmatlansága.

Hozzáteszik:

ezek után vajon visszamegy Biden Afganisztánba? Nem mer, mert ez csak még több szégyent hozna a fejére. Nehéz kivonulni, de még nehezebb méltósággal kivonulni.  

Rovatok