Index Vakbarát Hírportál

Elhagyhatják Afganisztánt a külföldiek

2021. augusztus 29., vasárnap 20:58

A tálibok engedélyezni fogják, hogy valamennyi külföldi állampolgár, és más ország utazási engedélyével rendelkező afgán állampolgár elhagyja Afganisztánt − jelentették be vasárnap este közös közleményben Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és más országok.

Biztosítékokat kaptunk a táliboktól, hogy minden külföldi állampolgárnak és más országtól utazási engedéllyel rendelkező afgán állampolgárnak engedélyezik, hogy biztonságos és rendezett módon eljussanak az indulási helyre és külföldi országba utazzanak

− olvasható a közleményben.

Az országok, köztük Ausztrália, Japán, Franciaország, Spanyolország és mások folytatják az utazási dokumentumok kiadását az afgánoknak a közlemény szerint.

A közleményt vasárnap délután tették közzé, az után, hogy az Egyesült Államok a kabuli repülőtértől nem messze egy rakétatámadást hajtott végre egy lehetséges öngyilkos merénylő ellen.

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen módon próbáljál megakadályozni az Iszlám Állam fegyvereseinek támadását. A csütörtöki öngyilkos merénylet után − ami miatt csaknem kétszázan vesztették életüket a kabuli repülőtéren − szombaton a Pentagon egy speciális, robbanóanyagot nem tartalmazó módosított Hellfire rakétával támadta az Iszlám Állam fegyvereseit.

Rovatok