Index Vakbarát Hírportál

Fekete férfival reklámozta a szusit, majdnem bedőlt a cég

2021. szeptember 1., szerda 14:29

Nyilvánosan bocsánatot kért egy ételszállító cég Oroszországban, miután egy fekete férfival reklámozta szusiját és a szolgáltatásait. 

A közfelháborodást nem is az a kép váltotta ki, hogy az egyébként jókedélyűnek tűnő férfi három fehér nő társaságában ül, hanem egyszerűen csak az, hogy fekete. 

Négereket reklámoznak? Tudomásom szerint Oroszországban vagyunk, nem Amerikában, akkor miért kell néznem őt?

– írta az egyik gyűlölködő kommentelő a YobiDoyobi szusizó közösségi médiájára feltöltött egyik képe alá. 

A cég társalapítója arról számolt be, hogy fenyegetések áradatát kapta ő és vállalkozása, különösen azután, hogy egy hímsoviniszta mozgalom vezetője közzétette a reklámot közösségi oldalán. 

A YobiDoyobi végül kénytelen volt bocsánatot kérni „az orosz nemzettől”, és mint az várható volt, eltávolítottak minden képet, melyen a fekete modell szerepelt. 

A történtek kísértetiesen hasonlítanak annak az élelmiszerüzlet-láncnak az esetére, amelyik egy szivárványcsaládot használt reklámarcnak. A család azóta elmenekült Oroszországból. 

A Vlagyiszlav Pozdnyakov blogger vezette, hímsoviniszta, nőgyűlölő Férfi Állam nevű mozgalom gyakorlatilag mindent utál, ami él és mozog és nem felel meg világképének. Aktivitása csúcsán a blogger 150 ezer követővel bírt, míg 2018-ban gyűlöletkeltésért felfüggesztett szabadságvesztést , de egy évvel később az ítéletet megsemmisítették. 

Júliusban gyűlöletkampányt indított annak a Kalinyingrádban tanuló nigériai egyetemi hallgatónak a felesége ellen, aki élete árán mentett ki egy fuldokló nőt a viharos tengerből – emlékeztet a Moscow Times

Rovatok