Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy saját képviselőtársa birkózza le a politikust

2021. szeptember 9., csütörtök 19:12 | aznap frissítve

Szinte már megszokott esemény szemtanúi lehettek a kijevi parlament, a Verhovna Rada (Felső Tanács) képviselői:

képviselőtársa rángatta le a pódiumról az éppen felszólaló politikust. 

A független Geo Leros éppen élesen bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és pártját, a Nép Szolgáját, amikor nem más, mint Mikola Tyiscsenko Kárpátaljáért felelős biztos odament hozzá, ráfogott a mikrofonra, majd a nála egy fejjel kisebb és ránézésre húsz kilóval könnyebb Lerost letuszkolta az emelvényről. 

Tyiscsenko ráadásul végig úgy tette ezt, és olyan arccal, mint egy kidobóember, aki rutinból próbálja helyretenni a rendetlenkedő vendéget. A többi képviselő pedig unott fejjel nézte végig a dulakodást, majd idővel közbeszóltak. Az ülést be is rekesztették. 

Az ukrán elnök pártjának színeiben politizáló Tyiscsenko meglehetősen ellentmondásos személy, az ukrán sajtóban írtak már róla annak apropóján, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárások alatt hatalmas bulit csapott Kijev belvárosában. Nem egészen világos, miért tették meg kárpátaljai koordinátornak, bírálói szerint köze sincs a térséghez

Tyiscsenko mindazonáltal tavasszal leutazott Kijevből Kárpátaljára, hogy egészen szürreális élményt nyújtson a csapi vámparancsnoknak.

Rovatok