Index Vakbarát Hírportál

Bő másfél millióért ad nagylelkű tanácsokat saját magának a volt román kormányfő

2021. szeptember 14., kedd 13:38

Nem fukarkodik a közpénzzel Victor Ponta volt román miniszterelnök, főleg, ha a saját javadalmazásáról van szó – adta hírül a Szabad Európa román adása nyomán a Főtér.

A lap úgy tudja, a volt szociáldemokrata kormányfő nagylelkűen felvette magát jogi tanácsadónak az általa elnökölt Pro Románia párthoz, fizetése pedig nem éppen csekély: bruttó 25 ezer lej közpénzt fizet magának havonta, ami átszámítva egészen pontosan 1 767 750 forint. A kiutalt pénzt az Állandó Választási Hatóság által rendszeresen juttatott támogatásokból biztosítják. 

A Főtér megjegyzi, hogy a Pro Románia párt bár jelenleg a parlamentben sincs, azért másoknak is elég bőkezűen osztja a pénzeket: Ponta volt miniszterelnöki tanácsadója, Geanina Puşcaşu például menedzsment-tanácsadóként havi bruttó 21 ezer lejt visz haza, a párt főtitkára, Alin Văcaru pedig havi bruttó 45 ezer lejt kap. Emellett a párt nemrégiben beújított egy Tesla X elektromos autót is.

Victor Ponta egyébként kormányfősége alatt egyebek között arról vált nevezetessé, hogy Schmitt Pál volt magyar köztársasági elnökhöz hasonlóan plagizálta a doktori disszertációját. Mostani tevékenykedésével kapcsolatban pedig korábban még azt mondta, hogy egy külföldi cégnél dolgozik üzleti tanácsadóként.

Rovatok