Index Vakbarát Hírportál

Itt a negyedik hullám, októbertől visszatérnek a korlátozások Bécsben

2021. szeptember 21., kedd 16:36 | aznap frissítve

Október elsejétől újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be Bécsben – derült ki abból a közleményből, amelyet Bécs Város Külképviseleti Irodája juttatott el az Indexhez. 

Michael Ludwig bécsi polgármester azután döntött a szigorításról, hogy kedden konzultált a járványügyi szakértőkkel. Az új szabályozás fényében október 1-jétől 

A SZÓRAKOZÓHELYEKET ÉS a NAGYOBB, ötszáz FŐ FELETTI BEL- ÉS KÜLTÉRI RENDEZVÉNYEKET CSAK AZOK LÁTOGATHATJÁK, AKIKET BEOLTOTTAK VAGY AKIK IGAZOLTAN ÁTESTEK A FERTŐZÉSEN. 

A rendezvényeken dolgozó személyzetre enyhébb szabályok vonatkoznak, nekik elegendő egy negatív PCR-tesztet felmutatniuk, ha a fentieknek nem felelnek meg. Ezenfelül 

A KERESKEDELEMBEN A VÁSÁRLÓKNAK A BOLTOK TERÜLETÉN KÖTELEZŐ LESZ AZ FFP2-ES MASZK VISELÉSE,

az eladóknak viszont elég lesz egy sima maszk is. A fentiek mellett az egészségügyi intézményekben elrendelték a nem sürgős beavatkozások elhalasztását.

Michael Ludwig elmondta: a cél az, hogy nőjön a beoltottak aránya a városban. Hozzátette, hogy a helyi kórházakban jelenleg 214 fertőzöttet ápolnak. 

HA SZÜKSÉGES LESZ, TOVÁBBI SZIGORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK JÖHETNEK – TETTE HOZZÁ A POLGÁRMESTER.

Kifejtette: azt is fontolgatják, hogy több munkahelyen bevezetik „a 3G-szabályt”, vagyis azt, hogy a csak a beoltott, a fertőzésen átesett vagy negatív tesztet felmutatni képes emberek dolgozhassanak. Bécsben egyébként már eddigi is szigorúbb szabályok voltak érvényben, mint a többi osztrák tartományban.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly áprilisban egy rádiós interjúban mondta azt, hogy víruslaborként tekint Ausztriára, és igyekszik tanulni abból, hogy tőlünk nyugatra milyen járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Tavaly ősszel a Magyarországon bevezetett korlátozások is nagymértékben hasonlítottak azokra, amelyeket Ausztriában alkalmaztak. 

(Borítókép: Michael Ludwig polgármester bejelentést tesz. Fotó: C. Jobst / PID)

Rovatok