Index Vakbarát Hírportál

Nagyon nem szeretne elutazni az ausztrál miniszterelnök a klímacsúcsra

2021. szeptember 27., hétfő 11:34

Kérdéses, hogy Ausztrália miniszterelnöke részt vesz-e az ENSZ 26. klímaváltozási konferenciáján (COP26) – írja a BBC. Scott Morrison nemrég egy interjúban megterhelőnek nevezte az utazást és azt mondta: nem tudja még, hogy sort kerít-e rá.

Az már az utóbbi időben kiderült, hogy Ausztrália lesz az egyik ország, amelyet a legnehezebb lesz rábírni a változásokra a klímacsúcson. Még inkább így lesz ez akkor, ha az ország miniszterelnöke nem lesz jelen a találkozón. 

Még egy út lenne a tengerentúlra, és már így is nagyon sok időt töltöttem karanténban

– mondta a klímacsúccsal kapcsolatban Scott Morrison nemrég egy interjúban. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy akkortájt a koronavírus-járvány utáni nyitással kell majd foglalkoznia. Rengeteg problémát kell majd megoldani, nagyon sok mindenkinek meg kell majd felelni – fogalmazott.

Marise Payne külügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy ha a miniszterelnök nem utazik el, Ausztrália akkor is jelentős képviselettel vesz majd részt a konferencián.

A 12 napos klímacsúcsra Glasgow-ban kerítenek sort idén novemberben, sokan jelentős változásokat és újabb klímapolitikai vállalásokat várnak a találkozótól. 

Rovatok