Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump vissza akar menni a Twitterre

2021. október 2., szombat 16:08

A floridai szövetségi bírósághoz fordult Donald Trump volt amerikai elnök azzal, hogy kötelezzék a Twittert a politikus fiókjának visszaállítására – számolt be a Guardian.

A volt elnök júliusban már beperelte a Twitter mellett a Facebookot és a Google-t is, mivel szerinte jogellenesen hallgattatják el a „konzervatív” véleményeket. Trump most azt állítja, hogy a Twitter januárban a kongresszusi riválisainak nyomására törölte a fiókját.

A közösségimédia-platform egyelőre nem kommentálta Donald Trump lépését, és a politikus képviselői sem árultak el többet. A volt elnök mindenesetre azzal indokolt, hogy

a Twitter olyan mértékű hatalmat és ellenőrzést gyakorol ebben az országban a politikai diskurzus felett, amely mérhetetlen, történelmileg példátlan, és rendkívüli veszélyt jelent a nyílt, demokratikus vitára.

Donald Trumpot azt követően tiltották le sorra a közösségi média különböző szolgáltatói, hogy a tavaly novemberi elnökválasztások után folyamatosan csalást emlegetett, ami végül a Capitolium épületének január 6-i, több halálos áldozattal járó ostromához vezetett. A platformok azzal indokoltak, hogy a volt elnök erőszakra buzdított, ezáltal megsértette közösségi alapelveiket.

Rovatok