Index Vakbarát Hírportál

Lopással gyanúsítják a moszkvai amerikai nagykövetség három tengerészgyalogos őrét

2021. október 8., péntek 20:08

Meggyanúsították a moszkvai amerikai nagykövetség három alkalmazottját, hogy az orosz főváros egyik bárjában ellopták egy orosz állampolgár hátizsákját, ám a jogi státusuk akadályozza a felelősségre vonásukat – közölte az Interfax hírügynökség a bűnüldöző hatóságoktól származó értesülésre hivatkozva.

Az Interfax informátora szerint a három amerikai állampolgár szeptember 18-án ittas állapotban tulajdonította el a hátizsákot. Az ügyben jelentős kárt okozó lopás címen indult eljárás, melynek jogcímén öt évig terjedő szabadságvesztés róható ki – számolt be az MTI.

Az értesülést az NTV televíziónak Vlagyimir Vaszenyin, a moszkvai rendőrség szóvivője is megerősítette. Vaszenyin szerint a bűncselekményt az amerikai követség adminisztratív és műszaki állományának három 21–26 év közötti tagja követte el. Mindhárman tengerészgyalogosok.

A szóvivő elmondta, hogy a nyomozók birtokában vannak egy videofelvételnek, amelyen látszik, hogy a gyanúsítottak az ellopott hátizsák birtokában mentek be az amerikai nagykövetség épületébe. Az NTV emellett bemutatta a szórakozóhely biztonsági kamerái által készült felvételeket is.

A televízió szerint az amerikai diplomáciai képviselet jegyzéket kapott, amely közölte, hogy az alkalmazottai bűncselekményt követtek el, és követelte, hogy a felelősségre vonás érdekében fosszák meg őket diplomáciai mentességüktől.

Rovatok