Index Vakbarát Hírportál

Az előválasztás szervezői szerint ismét terheléses támadás érte őket külföldről

2021. október 16., szombat 20:39

Az aHang, illetve az ELEVE támogatói csoport – akik az előválasztás technikai hátterét biztosítják – azt állítja, terheléses támadás érte az előválasztás rendszerét.

A Telex szerint több külföldi olvasójuknak nem sikerült szavazniuk szombat este. Az aHang és   az ELEVE ezzel kapcsolatban azt írták

az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.

A beszámolók alapján este hét után a belföldi online szavazás is akadozott. Többek szerint a rendszer állandóan azt jelezte, hogy egy elérhető szavazóbiztos sincs, és akinek sikerült elindítania a folyamatot, az is elakadt a videós bejelentkezésnél.

Az előválasztás oldalát állítólag már kétszer is terheléses támadás érte: először az első forduló legelső napján, utána pedig a második forduló elején próbálkoztak túlterheléssel a hekkerek a szervezők szerint.

Rovatok