Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára: Eddig várt az Európai Parlament, beperli az Európai Bizottságot

2021. október 21., csütörtök 12:37

Közösségi oldalán reagált Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője az Európai Parlament döntésére, miszerint eljárást készítenek elő a jogállamisági mechanizmus alkalmazásának elmulasztása miatt az Európai Bizottsággal szemben.

Eddig várt az Európai Parlament, beperli az Európai Bizottságot, mert még mindig nem indult el Orbánék felelősségre vonása az uniós pénzek felhasználása miatt

− írta bejegyzésében a képviselő. Hozzátette:

Pedig januártól él a jogállamisági mechanizmus, vagyis az az eljárás, amivel felelősségre lehet vonni a jogállamot leépítő, az uniós pénzeket ellopó kormányokat.

Régóta küzdünk azért, hogy az unió megbüntesse azokat, akik a közösből lopnak. Évek óta látjuk, Orbán minden kontroll nélkül építi le a magyar demokráciát és uniós pénzből gazdagítja családtagjait, haverjait

− fogalmazott a politikus, aki szerint ideje, hogy ennek vége legyen, és elinduljon a jogállamisági eljárás. Hangsúlyozta:

Az unió pénze ugyanis a magyaroké és nem Orbáné vagy az oligarcháké.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament elnöke felkérte szakjogászait, hogy készítsenek elő egy pert, amelyet az Európai Bizottság ellen indítana a strasbourgi intézmény a jogállamisági mechanizmus alkalmazásának elmulasztása miatt. A parlament csak abban az esetben vonja vissza a jogi eljárást, ha a bizottság megteszi a szükséges intézkedéseket, vagyis alkalmazza a rendeletben biztosított lehetőségeket.

(Borítókép: Dobrev Klára 2021. október 9-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok