Index Vakbarát Hírportál

Szaakasvili tejeskocsival jutott be Grúziába

2021. október 22., péntek 10:19

Szeptember 28-án a Vilnius nevű hajóval hagyta el az ukrajnai Csernomorszkot Mihail Szaakasvili volt grúz elnök. A hajó Potiban ért partot, majd szeptember 29-én a politikus az éj leple alatt egy tejtermékeket szállító Scania teherautóval hagyta el a kikötőt − írja a Kárpáthír a grúz ügyészség közleménye alapján.

A jelentés szerint Szaakasvili úgy kerülte el a határellenőrzést, hogy egy adott pillanatban észrevétlenül a raktérből a vezetőfülkébe ült át. A volt elnök az ellenőrzés után egy Mercedesszel utazott tovább Abashi régióba, ahonnan ismét egy teherautóval ment tovább Tbiliszi felé.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szaakasvilit október elején vették őrizetbe, amikor nyolc év után illegálisan visszatért hazájába a helyhatósági választások miatt. A voksoláson a Georgiai Álom kormánypárt aratott győzelmet, a második helyen Szaakasvili ellenzéki Egyesült Nemzeti Mozgalma végzett.

Szaakasvili politikai fogolynak tartja magát, és az őrizetbe vétele után azonnal éhségsztrájkot kezdett. Tbilisziben ezrek tüntettek a szabadon engedését követelve. A hatóságok eddig négy embert vettek őrizetbe Szaakasvili határsértésével összefüggésben.

Rovatok