Index Vakbarát Hírportál

Kihagyja az idei klímacsúcsot Erzsébet királynő

2021. október 26., kedd 21:04

Erzsébet királynőnek azt tanácsolták az orvosai, hogy pihenjen, ezért nem megy el a Glasgowban rendezett klímacsúcsra (COP 26) – közölte kedden a Buckingham-palota.

Őfelsége sajnos úgy döntött, hogy mégsem utazik el Glasgowba a COP 26 részvevőinek november elsején este esedékes fogadása alkalmából

– áll a közleményben, amelyben azt is leírták, hogy a személyes köszöntő helyett a királynő egy előre felvett üzeneten fogja üdvözölni a résztvevőket. A királyi családot Károly és VIlmos hercegek továbbra is képviselni fogják a rendezvényen – írták. 

A Reuters egy, a palotában dolgozó forrástól úgy értesült, hogy a királynő elővigyázatosságból döntött így. A királynő mindemellett jó egészségnek örvend, és azt szeretné, ha a csúcs sikerrel zárulna ~ tette hozzá a forrás.

Erzsébet királynőt múlt héten ugyancsak elővigyázatosságból kórházba szállították és több orvosi vizsgálatot elvégeztek rajta, kedden azonban már ismét nagyköveteket fogadott. A királynő korábban egyébként eléggé negatívan nyilatkozott a csúcsról és annak résztvevőiről.

 

Rovatok