Index Vakbarát Hírportál

Figyelmeztették a királyi családot: tehermentesíteniük kellene II. Erzsébetet

2021. október 31., vasárnap 18:22

A brit királyi család egyik szakértője, Russell Myers úgy látja: most jött el az ideje, hogy II. Erzsébet megossza posztjából fakadó kötelezettségeit, családjának pedig bizonyos feladatokat át kellene vennie a királynőtől – írja a Daily Star.

A bennfentes mindemellett arra is felhívta a figyelmet, hogy II. Erzsébetnek jelenleg saját egészségét kell előtérbe helyeznie az ország iránti kötelezettségekkel szemben.

Myers szerint a 95 éves királynőnek jelenleg annyira sűrű a naptárja, hogy az még egy fiatalabb, egészséges személynek is kihívást jelentene. Elmondása szerint ezért is lenne szükség arra, hogy az uralkodócsalád könnyítsen II. Erzsébet terhein, amíg nem lesz túl késő.

Most, jobban mint bármikor, itt az ideje, hogy az örökösei és a család többi része előlépjen, és átvegye a feladatokat, hogy a királynő egyszer végre magát helyezhesse minden más elé

– fogalmazott Russell Myers.

II. Erzsébet a napokban kórházban kényszerült tölteni egy éjszakát orvosi javaslatra, romló egészségi állapota miatt pedig több programját is le kellett mondani

Orvosai emellett kétheti pihenést is javasoltak neki, ezért a vasárnap kezdődött Glasgow-i klímacsúcsot is ki kell hagynia.

II. Erzsébetnek határozott szándéka volt a brit háborús áldozatok emléknapján való személyes részvétel is, de állapota miatt ettől is távol kell maradnia.

Rovatok