Index Vakbarát Hírportál

Segített barátnőjének átmenni a nemzetbiztonságin a volt szlovák kormányfő

2021. október 31., vasárnap 12:42

Újabb pikáns részlet derült ki Robert Fico volt szlovák kormányfőnek, az ellenzékbe visszaszorult Smer párt elnökének megfigyelési botrányából. Tudniillik az Orbán Viktorral is jó kapcsoaltot ápoló, korrupciós ügyletekbe keveredő miniszterelnököt megfigyelte a rendőrség egy hétvégi házban, amiből kiderült: Fico segített csalni ügyészjelölt barátnőjének átmenni a nemzetbiztonságo ellenőrzésen. 

De most megint mit csinálnak ezek a ku.... a barátnőmnek, a partneremnek. Október hatodikán vagy hetedikén kéne mennie az ügyészi vizsgákra – már a záróvizsgákra. Három éve dolgozik az ügyészségen, de tudjátok. Nem? Mit csináltak? Szeptember 16-án behívták egy ellenőrzésre

– mondta Fico a hétvégi házban készült felvételen arról, hogyan hívta be hirtelen a szlovák nemzetbiztonsági hivatal barátnőjét, Katarina Szalayovát.

Ezt Fico a hivatali visszaéléssel gyanúsított Marek Para védőügyvédnek és Norbrt Bödör Smer-barát oligarchának mondta, és azt is elárulta nekik, hogy valakitől előre megkapta a kérdéseket, melyeket az ellenőrzésen feltettek barátnőjének. 

A nő ellenőrzésének az oka a Denník N szlovák napilap által közölt információk voltak, melyek szerint Szalayová egy luxus Volkswagen Arteont vezet, amely körülbelül 50 ezer eurót ér, de hivatalosan csak 600 eurót keres havonta. Fico barátnője ezt akkor azzal magyarázta, hogy édesanyja autójáról van szó, csakhogy az a lap szerint Ausztriában dolgozik ápolónőként, így nehéz elképzelni, hogy megengedhet magának egy ilyen drága kocsit – foglalja össze az Új Szó

Rovatok