Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a férfi ellen, aki elrabolt egy négyéves kislányt

2021. november 5., péntek 16:33

Vádat emeltek az ellen az ausztrál férfi ellen, aki elrabolt és tizennyolc napig fogságban tartott egy négyéves kislányt. A lányt, Cleo Smith-et azóta az őt megmentő rendőr és egy miniszterelnök is meglátogatta. 

Mint korábban megírtuk, a kislányt tizennyolc napig keresték nagy erőkkel a rendőrök, és végül egy házban, bezárva találták meg.

A hatóságok a bűncselekmény elkövetésével egy 36 éves férfit, Terence Darrel Kellyt gyanúsítanak. Az illetőt őrizetbe vétele után kórházba kellett szállítani, mivel – a rendőrség közleménye szerint – „sérülést okozott önmagának”. A hatóságok szerint nincs életveszélyes állapotban, az ügy felderítésében pedig eddig együttműködőnek bizonyult.

Terence Darrel Kelly ellen azóta több pontban is vádat emeltek, többek között azzal, hogy erőszakkal elrabolt egy kiskorút.

A vád szerint Terence Darrel Kelly október 16-án rabolta el a kislányt, és tizennyolc napra bezárta abba a házba, ahol aztán megtalálták – a rendőrség utólag azt is közölte, hogy a gyermeket egy játék babákkal teli szobában találták meg. 

A rendőrségi közlemény szerint Kellyt csütörtökön idézték be egy carnarvoni bíróságra, ahol ismertették vele a vádpontokat. A férfit aztán pénteken Carnarvonból Perth városába szállították át erős rendőri őrizet alatt (legalább négy, különleges kiképzésesen átesett tiszt kísérte).

A szállításról készült felvételeken látszik, hogy mezítláb, a kezén és a lábán egyaránt megbilincselve kísérik a rendőrök. A férfinak decemberben kell majd bíróság elé állnia Perth-ben. 

A kislányt azóta az őt megtaláló rendőr is meglátogatta otthonában, ezután csütörtökön Nyugat-Ausztrália tagállam miniszterelnöke, Mark McGowan is látogatást tett nála és családjánál. A miniszterelnök beszámolója szerint a kislány „ahhoz képest, amit átélt”, jól van, sokat eszik és sokat pihen. Korábban egy orvosi vizsgálat megerősítette, hogy nem esett bántódása.

(via CNNDaily Mail)

Rovatok