Index Vakbarát Hírportál

Lukasenka beszéde alatt Putyinból kijött a képzőművész

2021. december 11., szombat 13:36 | aznap frissítve

Videótanácskozást tartott az Eurázsiai Gazdasági Unió, annak rendje és módja szerint a tagállamok és a megfigyelő státusszal bíró országok vezetői vettek részt rajta. Ezek Örményország, Oroszország, Kirgizisztán, Belarusz, Kazahsztán, Kuba, Moldova, Üzbegisztán. 

Az eseményt élőben közvetítették a belorusz médiában is, ott szúrta ki az egyik felszámolt ellenzéki lap (melynek újságíróit munkájuk végzése miatt börtönöztek be), hogy Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök beszéde annyira érdekfeszítő lett, hogy Vlagyimir Putyin megpróbált úgy tenni, mint aki jegyzetel, de csak rajzolgatott.

A kazah elnök képeskönyvet olvasgatott, a kirgiz államfő iPadezett, de láthatóan Putyin unta magát a legjobban, kínjában már az előtte lévő irathalmazt igazgatta és szemét dörzsölgette. 

Látszólag a belarusz elnök mondandója még Abe Sinzó volt japán miniszterelnökénél is unalmasabb volt, mint emlékezetes, a vonatkozó eseményen az orosz elnök megvillogtatta egyik másik, addig titkolt tehetségét. 

(Borítókép: Vlagyimir Putyin az Eurázsiai Gazdasági Unió videótanácskozásán 2021. december 10-én. Fotó: Mikhail Metzel / TASS /Getty Images)

Rovatok