Index Vakbarát Hírportál

Akár öt órát is várakozhat az ország keleti határátkelőinél

2021. december 19., vasárnap 09:30

Erős a tranzitforgalom Ausztria felől a déli és keleti országhatár felé. Az M1-es autópálya, M0-s autóút, M5-ös autópálya vonalán, továbbá az M43-as autópályán, és a határ felé vezető főutakon is megnövekedett forgalommal kell számolni, ami szakaszos torlódásokat és hosszabb menetidőt okozhat – adta hírül az Útinform.

A magyar-ukrán határon 2-3 órás várakozási időre kell készülnie a kilépni szándékozóknak Beregsuránynál, Tiszabecsnél és Záhonynál is. 

A magyar-román határszakaszon a legrosszabb a helyzet, az Index korábban beszámolt róla, hogy a nemrégiben bevezetett szigorított járványügyi előírások tovább lassítják annak a tömegnek az átkelését, amit a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások okoznak. A helyzet kezelésére több ezer rendőrt rendeltek a román hatóságok a határátlépőhelyekre, ám így sem sikerül elkerülni a több óriás várakozásokat.

Nagykerekinél, Csanádpalotánál, Gyulánál és Csengersimánál a kilépésre várakozó kamion és személyautók várakozási ideje, akár az 5 órát is elérheti.

Szerbia felé az M5-ös autópályán Röszkénél, illetve az 53-as főúton Tompánál kell többet várakozni a határállomásokon, járműtípustól függően akár 1-4 órát is. 

(via Útinform

Rovatok