Index Vakbarát Hírportál

Erzsébet királynő lemondja a karácsonyi programját

2021. december 20., hétfő 19:17

Erzsébet királynő idén mégsem tudja vendégül látni családját a sandringhami kastélyban a koronavírus-járvány miatt. 

Hétfő délután még csak arról írtak a brit sajtóban, hogy a királynő lehet, hogy lemondja a hagyománynak számító karácsonyi vacsorát. Estére azonban kiderült, hogy biztosan nem utazik el idén Sandringhambe, ehelyett csak a windsori rezidenciáján fogják meglátogatni a közeli családtagjai. 

A karácsonyi vacsorára korábban többek közt Károly herceg és Kamilla hercegné, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné is elígérkeztek már gyermekeikkel együtt. Most viszont nem tudni, hogy Windsorban pontosan kik tudják majd meglátogatni a királynőt a változások fényében. 

Tavaly ugyanezt a családi összejövetelt egyébként szintén lemondta a királyi család a koronavírus-járvány miatt, akkor Erzsébet királynő az idén áprilisban elhunyt Fülöp herceggel karácsonyozott. 

Az eredeti tervek szerint egyébként a királynő már pénteken leutazott volna Sandringhambe, de ezt elhalasztották. Normális esetben egyébként az államfő december második felétől egészen február 6-ig Sandringhamben tartózkodna. 

Mindennek a lemondását az indokolja, hogy az utóbbi napokban rengeteg fertőzöttet jelentettek be a brit hatóságok, legutóbb például több mint nyolcvanezerről számoltak be. Ezenkívül aggodalomra ad okot, hogy több mint tizenkétezer esetben már az omikron-variáns jelenlétét is kimutatták, de a szakértők szerint valójában ennél sokkal nagyobb lehet az esetszám.  Mindezek miatt a királynő miatt néhány napja már a karácsony előtti, szélesebb körben rendezett ebédet is lemondta (ezt kedden tartották volna). 

(via People)

(Borítókép: Samir Hussein / WireImage)

Rovatok