Index Vakbarát Hírportál

Kolerajárvány tört ki Kongóban, kétmillió embert akarnak beoltani egy hét alatt

2021. december 27., hétfő 15:59

A Kongói Demokratikus Köztársaság, amely a világon az egyik legalacsonyabb koronavírus elleni átoltottsággal rendelkezik, hat nap alatt kétmillió embert akar beoltani kolera ellen az Egészségügyi Világszervezet közlése szerint – írta a Bloomberg.

Az afrikai országban kolerajárvány van, amely már 8279 embert fertőzött meg, és 152 halálos áldozatot követelt. Eddig 4 millió vakcinát szállítottak az országba. 

A kolera egy rendkívül veszélyes fertőzés, amit ha nem kezelnek időben, néhány órán belül megölheti a beteget. A betegség azonban szerencsére könnyen felismerhető és megelőzhető. A vakcinák mellett, amelyek a leghatékonyabb védelmet nyújtják, tiszta vizet és fertőtlenítő szereket is biztosítunk a lakosságnak

– nyilatkozta Amédée Djiguimdé, a WHO kongói vezetője.  

A WHO és az UNICEF segítséget nyújt a helyi egészségügyi szerveknek az oltóanyagok szétosztásánál. Kongó területe akkora, mint Nyugat-Európa, meglehetősen rossz infrastruktúrával, ami valamennyi oltási kampány logisztikáját rendkívül nehézzé és drágává teszi. Koronavírus ellen például csak a lakosság 0,2 százaléka van beoltva.  

A WHO nyilatkozata szerint három tartományban 3600 egészségügyi dolgozó fog részt venni a kolera elleni oltási kampányban.  

Rovatok