Index Vakbarát Hírportál

Szergej Lavrov: Kijev megfelelő választ fog kapni a katonai provokációkra

2021. december 31., péntek 15:17

Oroszország megfelelő választ fog adni Kijev bármilyen Donbász elleni katonai provokációjára, mert ott több százezer orosz állampolgár él – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a helyi sajtónak.

– Ami Donbász lakóit illeti, ahol hazánk állampolgárainak százezrei élnek, Oroszország minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megvédje őket – emelte ki az orosz külügyminiszter. Hozzátette: továbbra is erőfeszítéseket tesznek a belső ukrán konfliktus politikai és diplomáciai megoldására.

Kijev bármilyen Donbász elleni lehetséges katonai provokációjára megfelelő választ fog kapni

– idézi Szergej Lavrovot a Kárpát.in.ua. Szerinte a Nyugat továbbra is támogatja az ukrán hatalom militarista törekvéseit.

A külügyminiszter hozzátette, hogy az ilyen támogatást úgy érti, hogy szabad kezet ad katonai műveletek végrehajtásához.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az esetleges orosz támadás veszélye miatt kialakult válság diplomáciai megoldásáról tárgyalt csütörtök este Joe Biden és Vlagyimir Putyin. Az amerikai elnök figyelmeztette orosz kollégáját, hogy az Egyesült Államok újabb büntetőintézkedésekkel sújthatja Oroszországot, ha Moszkva további katonai lépéseket tesz Ukrajnával szemben. Putyin szerint viszont egy ilyen amerikai intézkedés nyomán teljesen megszakadhatnak a kapcsolatok a két ország között. 

(Borítókép: Szergej Lavrov 2021. december 22-én. Fotó:  Russian Foreign Ministry / TASZSZ / Getty Images)

Rovatok