Index Vakbarát Hírportál

Imádja a csokit és a szénsavas üdítőt a 119 éves Tanaka Kane

2022. január 2., vasárnap 17:02

119. születésnapját ünnepelte vasárnap a japán Tanaka Kane, akit a világ legidősebb embereként tart nyilván a Guinness-világrekordok, írta meg az MTI. 

A Fukuokában élő asszonyt, aki egy évvel az orosz–japán háború kitörése előtt született, 2019 márciusában, 116 évesen ismerték el a világ legidősebb személyeként. Minden idők leghosszabb életkorú japánja lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

A matróna egy idősotthonban él, ahol kézmozdulatokkal kommunikál a személyzettel, és gyakran foglalja el magát számkirakókkal. Szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint „rövid távú céljai” között szerepel, hogy megérje a 120 évet.

Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen ment férjhez. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai–japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját.

Jelenlegi ismereteink szerint a valaha legtovább élt személy a francia Jeanne Calment volt, aki 122 esztendősen hunyt el 1997-ben. Calment korával kapcsolatosan ugyan felmerültek kételyek, de ezek nem állták meg a helyüket.

Rovatok