Index Vakbarát Hírportál

Ismét kórházba került Jair Bolsonaro

2022. január 3., hétfő 18:51

Gyomor-, és hasi fájdalmakkal egy Sao Pauló-i kórházba szállították kivizsgálásra Jair Bolsonaro brazil elnököt – jelentette be hétfői közleményében a brazil kormány.

A Vila Nova Star kórház, ahová az államfőt szállították, közölte, hogy Bolsonarónak bélelzáródása van, az állapota stabil. Az államfő a Twitteren tett közzé fotót magáról a kórházi ágyon fekve. Azt írta, hogy esetleges műtét miatt további kivizsgálásokra van szükség.

Az idén márciusban 67-ik évét betöltő politikus számos sebészeti beavatkozáson esett át, amióta 2018-ban az elnökválasztási kampányban egy kampánygyűlésen megkéselték. Akkor António Luíz Macedo sebész műtötte, akinek a munkatársai most a Sao Pauló-i kezelését felügyelik. A Globo nevű brazil televízió értesülései szerint Macedo a Bahama-szigeteken tölti a szabadságát, és várja a következő járatot, amellyel Sao Paulóba repülhet. Az elnök júliusban már került kórházba bélelzáródással, akkor négy napot töltött a kórházban, műtétre nem volt szükség.

2018 szeptemberében Jair Bolsonaro, akkor még elnökjelöltként az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá Bolsonaro súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek mesterségesen létrehozott bélkivezetést (sztómát) alakítottak ki, amelyet 2019. január 28-án távolították el a hasfalából. 

A populista politikus ismét indulni kíván a 2022 októberében esedékes elnökválasztáson.

(via MTI)

Rovatok