Index Vakbarát Hírportál

Az új kancellárnál is népszerűbb a német egészségügyi miniszter

2022. január 7., péntek 14:54

A németek egyre elégedettebbek kormányuk járványkezelésével, ez pedig a politikusok népszerűségi mutatóin is megmutatkozik.

Karl Lauterbach szociáldemokrata egészségügyi miniszter a legnépszerűbb politikus Németországban az Infratest Dimap felmérése szerint, amely az ARD és a Die Welt megbízásából készült.

A kutatásban megkérdezettek 66 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett volt a tárcavezető munkájával. Jól szerepelt párttársa, Olaf Scholz kancellár is, akiről hatvan százalék nyilatkozott hasonlóan – kilenc százalékponttal többen, mint decemberben. A Die Welt szerint a szoros eredmény annak tudható be, hogy a kormánykoalíció csak egy hónapja alakult meg, Scholz még nem tudott egyéni erényeket mutatni, neve összeforrt a járványkezelésben fontos miniszterével.

A harmadik és a negyedik helyet a szociáldemokraták két koalíciós partnere szerezte meg holtversenyben: Christian Lindner, a liberális FDP elnöke 49 százalékkal – 11 pontot erősítve – harmadik, Robert Habeck, a Zöldek társelnöke pedig 48 százalékkal negyedik, ő 6 százalékponttal szerepelt jobban, mint decemberben.

Az ötödik hely Lars Klingbeil szociáldemokrata társelnöké (34 százalék), a hatodik helyen – 32-32 százalékkal – Friedrich Merz, az ellenzékbe szorult Kereszténydemokrata Unió (CDU) nemrég megválasztott elnöke osztozik Annelena Baerbock külügyminiszterrel, a Zöldek társelnökével.

(Borítókép: Karl Lauterbach. Fotó: Michael Kappeler / picture alliance / Getty Images)

Rovatok