Index Vakbarát Hírportál

Újabb gyorsvonat siklott ki Indiában, többen meghaltak

2022. január 14., péntek 15:47 | aznap frissítve

Megint komoly vasúti szerencsétlenség történt, ezúttal Nyugat-Bengália szövetségi államban, kilencen meghaltak, több tucat ember megsérült.

Az indiai vasúttársaság szóvivője szerint az expressz vonat 12 kocsijából négy kisiklott, oldalára borult. Az érintett szakaszon már megkezdték a vonal helyreállítását, és mindenkit kimentettek a felborult kocsikból.

A CNN értesülése szerint síntörés okozhatta a katasztrófát. Ismert, de kevéssé orvosolt probléma, hogy India hatalmas és kiterjedt vasúthálózata már nagyon elöregedett és a szükséges felújítások halogatása miatt egyre gyakrabban történnek súlyos balesetek. 2020-ban mintegy 12 ezer ember vesztette életét az országban történt 13 ezer vasúti balesetben.

Az elmúlt évek egyik legdrámaibb balesete 2016 novemberében történt, amikor egy gyorsvonat több kocsija is leugrott a sínekről és 140 ember vesztette életét az észak indiai Uttar Pradesh államban. Egy évre rá az egyik dél indiai államban siklott ki egy szerelvény, a balesetben 39-en vesztették életüket és ötvenen súlyosan megsérültek.

Rovatok