Index Vakbarát Hírportál

Már vicc tárgya az orosz invázió a Kremlben

2022. február 16., szerda 18:22

A nyugati sajtó által február 16-ára megjósolt orosz invázióra reagált az orosz kormány – meglehetősen humorosan. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára tudni szeretné, hogy pontosan mikor kezdődik az invázió, ugyanis ahhoz igazítaná a saját szabadságát is.

Ma reggel már megírtuk, hogy az orosz kormány „kezdi unni” az invázió esetére felhozott amerikai fenyegetéseket. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára szerint már „unalmasak" a napi szinten mantraként ismétlődő fenyegetések.

Azonban a Portfolio most olyan megjegyzést szúrt ki a Kreml oldaláról, ami új szintre emeli az orosz reakciókat: miután nem következett be a Joe Biden amerikai elnök által megjósolt február 16-i orosz invázió, Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő egy Telegram-bejegyzésben arra kérte az amerikai hírügynökségeket, hogy közöljék az esedékes orosz invázió dátumát, ugyanis 

ahhoz igazítva szeretné megtervezni a saját szabadságát. 

A vicc kedvéért Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is rátett egy lapáttal, mondván: a Kreml nem igazította munkarendjét a szerdai támadásról szóló hírekhez. A szóvivő hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin nem kíván üzenni az amerikai népnek.

Rovatok