Index Vakbarát Hírportál

Rakétákkal gyakorlatozik Oroszország, állítólag a fegyverek megbízhatóságát tesztelik

2022. február 18., péntek 12:20 | aznap frissítve

Ballisztikus és cirkálórakéták indításával járó gyakorlatot terveznek szombatra Vlagyimir Putyin elnök irányítása alatt a hadászati elrettentő erők – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a gyakorlaton az orosz légi- és űrerő, a déli katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei vesznek részt – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium közölte, hogy a gyakorlatot korábban tervezték be a hadvezetés és az irányítás szervei, a hadihajók és a stratégiai rakétahordozók harckészültségének, valamint a hadászati nukleáris és nem nukleáris erők fegyverzete megbízhatóságának tesztelése céljából.

Mint korábban megírtuk, az észt külföldi hírszerzés igazgatója szerint Oroszország rakétákkal készül megtámadni Ukrajnát. A tervezett behatolás „rakétákkal történő légitámadást és egy kulcsfontosságú ukrajnai terület elfoglalását foglalja magában” – jelentette ki Mikk Marran.

(Borítókép: Oroszország és Belarusz közös hadgyakorlata az orosz védelmi minisztérium által 2022. február 17-én közzétett fényképen. Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / AFP)

Rovatok