Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Lépni kell nekünk is

2022. február 24., csütörtök 06:35

Közösségi oldalán szólította fel a magyar kormányt a DK elnöke, hogy ítélje el a moszkvai vezetés lépését.

„Oroszország agresszor. Megtámadott egy független, szuverén államot. Háború van a szomszédban” – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Hozzátette: „lépni kell nekünk is”.

A magyar kormány, amely régóta sajátos, a közös európaitól eltérő orosz politikát folytatott, most ne bújjon Brüsszel szoknyája mögé

– hangsúlyozta bejegyzésében, melyben azt tanácsolta a magyar kormánynak, hogy beszéljen világosan és ítélje el az agresszort.

Meg tegye meg, amit megtehet. Például függessze fel a paksi beruházást, valamint szputnyik vakcina magyarországi gyártásáról szóló tárgyalásokat

– fogalmazott a DK elnöke. Hozzátette: a magyar kormánynak ki kell fejeznie szolidaritását Ukrajnával és az ukrán néppel.

Mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek. Szóval viselkedjen becsületesen. Esetleg olvassa el ma reggel Teleki Pál miniszterelnök búcsúlevelét. Ugye érti, hogy miért!?

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatnak:

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok