Index Vakbarát Hírportál

Hank nem egy, hanem valójában három óriási medve

2022. február 25., péntek 11:28

A Hank, a tank néven emlegetett több mint 200 kilogrammos barna medve hónapok óta kertekbe és házakba tör be Kaliforniában. Most kiderült, hogy nem egy medvéről van szó, hanem a DNS-e alapján valójában legalább három óriási ragadozóról.

A Tahoe-tó környékén az állatok több mint 30 ingatlanba hatoltak be az elmúlt hónapokban. A környezetvédelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy medvecsapdákat állítanak fel, hogy megjelöljék az állatokat, és genetikai anyagot gyűjtsenek tőlük – írja a brit The Guardian online kiadása. Ezután megfelelő élőhelyre viszik őket. Kiemelték: a projekt keretében egyetlen medvét sem altatnak el.

Az Észak-Kaliforniából Nevadába átnyúló területről több mint 150 incidensről érkezett jelentés. A Tahoe Keys lakónegyedben az „egyik Hank” pénteken betört egy ablakot, és átpréselte magát rajta, míg a lakók otthon voltak – írta a CBS Sacramento. A rendőrök addig zajongtak a kertben, míg az állat ki nem jött a hátsó ajtón, és be nem szaladt az erdőbe.

Vasárnap Peter Tira, a kaliforniai rendőrség szóvivője azt mondta, a medve már egyáltalán nem fél az emberektől, ezért veszélyes. Hozzáfűzte:

A nagy baj vele, hogy ilyen hatalmas. Megtanulta használni a testi erejét, hogy betörje az ajtókat, kapukat.

Helyi állatvédők szerint Hank „erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára”. A legvalószínűbb, hogy az emberi táplálék fogyasztása miatt olyan hatalmas méretű – írja az MTI.

Rovatok