Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait a NATO-val

2022. február 25., péntek 15:48

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfői közül egyetlenként személyesen vett részt Brüsszelben a szövetség pénteki rendkívüli csúcstalálkozóján.

A NATO-központban a magyar kormányfő megbeszélést folytatott Jens Stoltenberggel, a szervezet főtitkárával is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tagállamok videokonferencián egyeztettek az Ukrajnát ért orosz támadásról. Személyesen – Orbán Viktoron kívül – a NATO-nagykövetek jelentek meg a tanácskozáson. A NATO-központba érkezve a magyar kormányfő ismét megerősítette: a jelenlegi háborús helyzetben Magyarország biztonsága az első, és arról is beszélt: a NATO-val közösen védelmezzük Magyarország és Európa határait – közölte a sajtófőnök.

Levelet küldött a magyar kormány

Mint megírtuk, a magyar kormány megismételte álláspontját az Oroszország és Ukrajna között dúló háborúról, a Kormányzati Tájékoztató Központon keresztül péntek délután levelet küldött a magyar állampolgároknak. Üzenetükben azt írják, a legrosszabb forgatókönyv következett be, a kormánynak pedig alapvető érdeke, hogy kimaradjon a háborús konfliktusból.

Oroszország és Ukrajna háborúját ma is percről percre követheti az Indexen,  tegnapi hírösszefoglalónkat pedig itt találja.

Rovatok