Index Vakbarát Hírportál

Putyin szerint a Nyugat el akarja törölni Oroszországot

2022. március 16., szerda 16:08

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a Nyugat fegyverekkel látja el Ukrajnát, hogy folytassa a vérontást, és nem titkolt célja, hogy károsítsa az egész orosz gazdaságot és minden orosz embert.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt nem sokkal azután, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott az Egyesült Államok kongresszusában. Putyin nem említette Zelenszkij megszólalását, amelyben ismét szót emelt amellett, hogy be kellene vezetni a repüléstilalmi zónát Ukrajna fölött, a Nyugatot viszont kritizálta, mondván, a geopolitikai célok között nem szerepel egy erős, független Oroszország, és a Nyugat el akarja törölni Oroszországot – írja a Sky News.

Csakhogy Putyin szerint a Nyugat kudarcot vall Oroszország feldarabolására tett kísérletével, és a globális dominanciát sem éri el.

Ha a Nyugat azt gondolja, hogy Oroszország visszalép, akkor nem érti Oroszországot

– mondta az orosz elnök, hozzátéve, hogy nem akarják megszállni Ukrajnát, de a különleges katonai műveletet végre kell hajtani. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy Oroszország kész megvitatni Ukrajna semleges státuszát az ellenségeskedések befejezését célzó tárgyalásokon.

Ukrajna hajlandó tárgyalni, de nem adja meg magát és nem fogadja el az oroszok ultimátumait.

Ukrajna olyan agressziót tervezett Oroszországgal szemben, amelyet a nyugati hatalmak támogatnának

– közölte Putyin, hozzátéve, hogy a nyugati hatalmak ki akarják alakítani az emberekben az oroszellenességet, és nem is törődnek az ukrán néppel.

Ukrajnában biológiai programokat végeznek a Pentagon támogatásával

A Nyugat fegyverekkel látja el Ukrajnát, hogy folytassa a vérontást. A Nyugat nem titkolt célja, hogy károsítsa az egész orosz gazdaságot és minden orosz embert

– jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök megemlítette azt is, hogy valódi fenyegetés volt, hogy Ukrajna atomfegyverhez akar jutni.

Kijelentések hangzottak el a kijevi hatóságok részéről, amelyek szerint saját nukleáris fegyvereket és hordozóeszközöket szándékoznak létrehozni. Ez valódi fenyegetés volt

– mondta, hozzátéve, hogy emellett biológiai fegyverek összetevőit állították elő Ukrajnában, ahol több tucat laboratóriumból álló hálózat működött.

Katonai és biológiai programokat, többek között koronavírus, lépfene, kolera, afrikai sertéspestis és más halálos betegségek mintáival végzett kísérleteket csináltak a Pentagon irányításával és pénzügyi támogatásával

– közölte Putyin.

Az elnök elárulta, a nyugati szankciók jelentős problémákat okoznak, de szerinte Oroszország gazdasága alkalmazkodik a változásokhoz, amelyek rövid távon az infláció és a munkanélküliség növekedéséhez vezethetnek.

Erre úgy reagálnak, hogy megerősítik a technológiai és tudományos szuverenitásukat, egyúttal további forrásokat fordítanak a mezőgazdaság, a gyártás, az infrastruktúra és a lakásépítés támogatására, valamint folytatják a külkereskedelmi kapcsolatok fejlesztését.

Folyamatosan követjük az orosz–ukrán háború eseményeit, szerdai, percről percre frissülő cikkünket itt találja.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2022. március 10-én. Fotó: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via Reuters)

Rovatok