Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun rakétával akar csapást mérni Hollywoodra

2022. március 26., szombat 07:04

Akciófilmes klisékkel fűszerezett videót mutattak be az észak-koreaiak a csütörtöki rakétakilövésről. Az összeállítás alapján Kim Dzsongun személyesen irányította a startot. Nem is akárhogy.

Videóklipekbe vagy akciófilmekbe illő stílusban készült az a videó, amin Kim Dzsongun észak-koreai vezető bemutatja országa legnagyobb rakétáját és felügyeli a kilövést.

Már a gépzenére, gyorsított és lassított képkockákra kinyíló hangárajtó jelzi, hogy igazi csemegének ígérkezik a rakétatesztről készült kisfilm. A két tábornokával érkező Kim Dzsongun egyből intézkedik. Mutat erre, mutat arra, az észak-koreai vezető és katonái az órájukra néznek, a pontosság fontosságát képszerű vágás mutatja. Aztán lekerül a napszemüveg, és előhozzák a rezsim legnagyobb rakétáját – fogalmaz az RTL Klub híradója, amely bemutatta a felvételt.

Ezután a rakétát kilövési pozícióba emelik, és megkezdődik a visszaszámlálás, majd az interkontinentális ballisztikus rakéta a levegőbe emelkedik. A kilövést természetesen több kameraállásból rögzítették.

Észak-Korea 2014 óta nem hajtott végre kilövést ilyen nagy hatótávolságú hordozóval. A nemzetközi tiltás ellenére most kilőtt rakéta nagyjából egyórás repülés után a Japán-tengerbe csapódott. A tesztet több ország, köztük az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea is elítélte. 

Phenjan szerint azért volt szükség minderre, hogy jelezzék, az ország készen áll a konfrontációra az amerikai imperialistákkal. A kilövés szokatlan filmes feldolgozása pedig arra utal, hogy Phenjan most már Hollywoodra is pusztító csapást mérne.

Rovatok