Index Vakbarát Hírportál

Több járványügyi korlátozást is feloldottak Horvátországban

2022. április 7., csütörtök 15:13

A horvát belügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megszűnik az országban eddig érvényben lévő járványügyi korlátozások zöme, azonban vannak helyek, ahol például érvényben marad a kötelező maszkviselés.

Megszűnik a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt korlátozások nagy része Horvátországban – adta hírül az MTI. A mostani döntés miatt a jövőben az intézményekben és a határátlépésnél sem kell oltási igazolást felmutatni, néhány kivélt leszámítva pedig maszkot sem kell viselni a zárt nyilvános helyeken.

A korlátozások feloldását Davor Božinović horvát belügyminiszter jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárcavezető egyben a járvány miatt létrehozott válságstáb vezetője is.

Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük. 

A koronavírus-járvány következményei már nincsenek jelentős hatással az egészségügyi rendszerre

– fogalmazott Božinović. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kórházakban és az idősotthonokban megmarad a kötelező maszkviselés.

A belügyminiszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korlátozások mellett szólt a tavaly év végi, illetve az év eleji állapothoz képest kedvezőbb járványhelyzet.

A csütörtökön közzétett összesített járványadatok szerint az elmúlt napon 11 402 mintavételből 2568 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 37 beteg. 

Rovatok