Index Vakbarát Hírportál

Reagált Marine Le Pen a sikkasztás vádjára

2022. április 18., hétfő 22:11

Marine Le Pen visszautasította az Európai Parlament azon vádjait, miszerint ő és pártja, a Nemzeti Tömörülés tagjai mintegy 600 ezer eurónyi uniós közpénzt sikkasztottak volna el brüsszeli képviselőségük idején – adta hírül az MTI.

A Mediapart francia tényfeltáró portál még szombat este tette közzé az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) azon jelentésétamely szerint európai uniós képviselők, többek között Marine Le Pen visszaélt az uniós forrásokkal képviselői ciklusa alatt a saját pártja javára.

Az állítások egy héttel a francia elnökválasztás második fordulója előtt jelentek meg, amelyben Emmanuel Macron és Marine Le Pen mérkőzik meg a szavazatokért.

LE PENT AZZAL VÁDOLJÁK, HOGY 2004 ÉS 2017 KÖZÖTT EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐKÉNT PÁRTFINANSZÍROZÁSI CÉLOKRA HASZNÁLT FEL CSAKNEM 137 ezer EURÓT UNIÓS FORRÁSOKBÓL.

Édesapja, Jean-Marie Le Pen, Louis Aliot, a Nemzeti Tömörülés volt alelnöke, aki jelenleg Perpignan polgármestere, és Bruno Gollnisch is szerepel a jelentésben, amely a közpénzekkel való visszaélésről szól. Valamennyien tagadták a jogsértést.

Természetesen vitatom a vádakat, amelyekről nincs is tudomásom, s ez már önmagában problémát jelent jogállami szempontból, miután semmilyen bizonyítékot, semmilyen részletet nem adtak át nekem, a kéréseim ellenére

– fogalmazott Marine Le Pen a vádakkal kapcsolatban.

Rovatok