Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött a francia elnökválasztás utolsó nagy vitája

2022. április 20., szerda 21:09

A francia elnökválasztás két nagy esélyese, Emmanuel Macron és Marine Le Pen áll szemben ma egymással. Az elnökjelöltek vitája egyesek szerint akár négy órán keresztül is tarthat.

Ma este 9-kor néz szembe egymással a francia elnökválasztás két nagy esélyese, Emmanuel Macron és Marine Le Pen. Ez a vita döntheti el, hogy ki indul nagyobb eséllyel az elnökválasztás második fordulóján.

A két jelölt már megérkezett a stúdióba, ahol a vitát tartják. Marine Le Pen és Emmanuel Macron is megosztotta gondolatait az „összecsapás” előtt.

Nyugodt és derűs vagyok, akárcsak ennek a kampánynak a kezdetén. Úgy gondolom, hogy a kihívás az, hogy el tudjam mondani a franciáknak a terveimet, mert sok olyan dolgot hallottam és olvastam, ami egyáltalán nem felelt meg annak, amit ajánlok nekik

– nyilatkozta Marine Le Pen a stúdióba érve. A BFM TV jelentése szerint a hivatalban lévő Emmanuel Macron is ezt hangsúlyozta a leginkább.

Azt hiszem, tisztában vagyunk ezzel a pillanattal, nekem is felelnem kell mindazért, amit az elkövetkező öt évben tenni akarunk

– fogalmazott Macron.

Az előzetes jelentések szerint maratoni vitára lehet számítani. Le Pen úgy fogalmazott, hogy lesz két és fél órája, hogy hasson az emberekre, míg más médiumoknál akár egy négyórás vitát sem tartottak kizártnak.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az első fordulóban Macron 27,6, Le Pen pedig 23,41 százalékot szerzett. Az eredmények szempontjából a legfontosabb kérdés, hogyan szavaznak az első fordulóban 21,95 százalékot szerző, radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon támogatói.

Rovatok