Index Vakbarát Hírportál

Donald Trumpot a választásról kérdezték, aljasnak és bolondnak nevezte az újságírót

2022. április 21., csütörtök 18:28

A volt amerikai elnökkel Piers Morgan brit újságíró készített interjút a minap. A beszélgetés azonban nem végződött jól, Donald Trump egy ponton ott is hagyta partnerét.

Az interjú teljes anyaga még nem jelent meg, pusztán egy beharangozót tettek közzé róla egy új, hivatalosan április 25-én induló brit csatorna, a TalkTV oldalán, amelynek részére Piers Morgan az interjút készítette. A videóból úgy látszik, mintha Trump otthagyta volna beszélgetőpartnerét (vagy legalábbis nem sok híja volt). 

Az indulatok akkor szabadultak el, amikor az újságíró a 2020-as választásról és az ott elkövetett –Trump által mai napig tényként emlegetett – állítólagos választási csalásról kezdte el kérdezni a volt elnököt. Piers Morgan – akiről tudni kell, hogy nem gyakran rejti véka alá a véleményét, többek között Harry herceget és Meghan Markle-t is erős kritikával illette tavaly – a kérdések feltételekor úgy fogalmazott, hogy a választás szerinte szabad és tisztességes volt, amelyet Donald Trump egyszerűen elvesztett. 

Donald Trump ezt követően – a videó szerint – elkezdte minősíteni Piers Morgant, és a beszélgetés egy pontján az alábbi párbeszéd játszódott le:

Trump: Csak egy bolond gondolná ezt [hogy tisztességes volt a választás – a szerk.].

Morgan: Ön úgy gondolja, hogy én bolond vagyok?

Trump: Igen, most már úgy. 

A beharangozóból az is kiderült, hogy Piers Morgan szerint Donald Trump továbbra sem tudta kézzelfogható bizonyítékokkal igazolni, hogy valóban csalás történt, mire az elnök annyit válaszolt: szerinte ezt ő sem gondolja komolyan. 

A videó végén – megszerkesztve – az látszik, hogy Donald Trump azt mondja, kapcsolják ki a kamerát, majd feláll, miközben nagyon aljasnak nevezi az újságírót. Piers Morgan a New York Postnak azt mondta, hogy az interjú alatt Trump összesen hatszor nevezte bolondnak. Hozzátette, ezenkívül a volt elnök Mitch McConnellt, a republikánusok szenátusi frakcióvezetőjét hülyének, volt alelnökét, Mike Pence-et pedig bolondnak és gyengének nevezte az interjúban.

Trump is közzétett egy hangfelvételt, szerinte nem teljesen így volt

Donald Trump a beharangozó videó megjelenése után hétperces hangfelvételrészletet tett közzé az interjúból, és tagadta, hogy otthagyta volna beszélgetőpartnerét (azt viszont ő is elismerte, hogy bolondnak nevezte az újságírót). Ez a hangfelvétel valószínűleg már a beszélgetés későbbi pontján játszódik, és ebben az hallatszik, hogy a végén mindketten megköszönik egymásnak a lehetőséget, és még nevetnek is, vagyis végül jó hangulatban váltak el.

A volt elnök azt írta, hogy Piers Morgan megtévesztő módon szerkesztette meg a beharangozó videót azért, hogy érdekessé tegye az egyébként hosszú és unalmas interjút. Hozzátette azt is, hogy eredetileg húsz percet adott Morgannek az interjúra, ehelyett végül több mint egy órát beszéltek. 

Az interjú teljes változata április 25-én kerül majd adásba, akkor kiderül, hogy pontosan mi és hogyan játszódott le kettejük közt.

Rovatok