Index Vakbarát Hírportál

Résztulajdonosa lett egy egészségügyi cégnek Papcsák Ferenc, üzlettársának hosszú bűnlajstroma van

2022. április 22., péntek 06:56

Szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik az az üzleti vállalkozás, amelynek Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának elnöke, volt fideszes zuglói polgármester is résztulajdonosa lett egy másik társaságon keresztül.

A korábbi fideszes országgyűlési képviselő egyszemélyes cégével az Agora Medical Center Kft.-ben szerzett tulajdonrészt. A cég többségi tulajdonosa Vereczkey Attila orvos, aki azt a főként mesterséges megtermékenyítésre szakosodott klinikát is vezette, amit 2019-ben megszállt a rendőrség. Akkor az orvos lakásán is házkutatást tartottak a nyomozók, és

emberi test tiltott felhasználásának üzletszerűen elkövetett bűntette gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozás jelenleg is tart. A 24.hu információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is eljárás zajlik. Párhuzamosan több gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban vizsgálódnak. 

A jegybank felügyelőbizottsági vezetője szerint, hogy a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi vállalkozást érdemben nem tudták elindítani, s bár 2020-ban 70 millió forintnyi eszközt vásároltak hitelből a cégbe, a vállalkozás valójában nem működik, és még nem döntöttek a tulajdonosok a további tervekről.

Bayer Zsolt mostohafia is tulajdonos a cégben

Nem Papcsák az egyetlen üzleti partner, aki beszállt Vereczkey mellé. A lombikbébi-klinikán indult nyomozás és rendőrségi razzia után az orvos üzlettársa lett

Mihalovits Botond Tamás is, aki Bayer Zsolt mostohafia. A Fidesz-tag, kormánypárti publicista feleségének, Bayerné Matusovits Andreának 26 éves fia Papcsákhoz hasonlóan 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az egészségügyi cégben.

Bayer felesége az egészségügyben dolgozik, ő a főigazgatója az Országos Vérellátó Szolgálatnak.

Hosszú bűnlajstroma van Papcsák üzlettársának

Vereczkey Attila az elmúlt két évtizedben hosszú botránylajstromot hozott össze. A Nyírő Gyula Kórház Meddőségi Centrumának korábbi főorvosaként elítélték azért, mert 2003 és 2005 között megkárosított 88 nőt. Volt, akinek azt állította, daganat van a méhében, ezért meg kell műteni. 200 ezer forintot kért el, de a nő férje észrevette, hogy feleségét egy másik beteg ultrahangfelvételére hivatkozva akarták megműteni.

A Versys Humán Reprodukciós Intézet vezetőjét a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága 2004-ben és 2006-ban is elmarasztalta, 2006 márciusában pedig jogerős ítéletben mondták ki róla, hogy meghamisította orvosi működési bizonyítványát, amit egy közbeszerzési eljáráshoz fel is használt, írta meg a lap

Rovatok