Index Vakbarát Hírportál

Gyerekkori álmát valósította meg egy 51 éves apuka: megdöntötte a hintázás világrekordját

2022. május 18., szerda 09:33

A skóciai Kinross nevű településen állította be a nem mindennapi rekordot egy háromgyermekes, 51 éves apuka, aki bár 18 óra után holtponthoz ért a hintázásban, szurkolótábora, barátai és családja biztatására végül 36 órán át hintázott. Majd előkerült a prosecco.

Egy kinrossi férfi gyerekkori álmát megvalósítva döntötte meg a maratoni hintázás világrekordját: így jelenleg ő az az ember, aki valaha a legtöbb időt töltötte egyhuzamban egy hintában ülve, úgy, hogy közben végig hajtotta magát – írja a BBC.

Az 51 esztendős skót Richard Scott vasárnap teljesítette a 36 órás kihívást, amivel két órát rávert a korábbi világrekordra.

A háromgyermekes apukát szurkolói biztatták a maratoni hintázás közben, aki miután a nem mindennapi mutatvány végére ért, elárulta, hogy jól érezte magát a hintamaraton közben. Bár 18 óra után elért egy holtpontot éjszaka, amikor kénytelen volt nézni a nagy sötétséget, és ez igencsak fárasztó volt számára. Majd fél órás szünet után, mikor kiment a mosdóba, aludt 12 percet és nyújtózkodott egyet, de aztán minden a helyére került, és szerencsére tudta folytatni a hintázást.

Richard Scott elmondása alapján sokat számított, hogy ott volt körülötte hintázás közben a családja és a barátok, akik rászóltak, amikor lelassított, és már épp megállt volna.

A világrekordot egyébként egy krikettpályán állította be a maratoni hintázás bajnoka, akinek hintázását egy független bírói csapat ellenőrizte, akik négyórás műszakokban váltották egymást. Valamint a 36 órán át tartó hintázást kamerával is rögzíteni kellett: a dokumentáció már úton van a Guinness Rekordok Könyvének bizottsága felé, akiknek három hónapjuk van arra, hogy a hintarekordot hivatalosnak nyilvánítsák.

Miután Richard Scott 36 óra után kiszállt a hintából, nagyon fáradt volt, és úgy érezte magát, mintha részeg lenne. A világrekorder beszámolója alapján ezt követően adott csak igazán az érzésnek, mert szurkolói proseccóval köszöntötték a rendkívüli teljesítmény után. Végül igazi bulihangulat kerekedett a maratoni hintázásnak helyet adó krikettpályán – számolt be a hintabajnok.

Rovatok