Index Vakbarát Hírportál

Megvan, mint csinál Orbán Viktor a BL-döntő után

2022. május 29., vasárnap 14:18

A Bajnokok Ligája döntője után a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik tovább. Orbán Viktor az Európai Tanács rendkívüli ülésén vesz részt, ahol többek között az ukrajnai háborúról és az azzal járó gazdasági válságról is tárgyalnak.

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meghívására Párizsban jelen volt a Bajnokok Ligája döntőjén; a kormányfő a francia fővárosból Brüsszelbe utazik tovább – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Hozzátette: Brüsszelben hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács rendkívüli ülését, amelyen az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak.

A magyar kormányfő legutóbb Belgrádban járt, ahol Alekszandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitotta a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt. Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics akkor kétoldalú tárgyalást is folytatott egymással. Szerbiába a magyar miniszterelnökkel tartott a magyar kormányzati küldöttség tagja, Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is. 

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. április 6-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok