Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk dühbe jött, kemény hangvételű levelet küldött munkatársainak

2022. június 1., szerda 17:37

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk arra kérte a vezető beosztásban dolgozókat, hogy térjenek vissza az irodába, vagy keressenek maguknak más munkahelyet – derül ki a kedd este az alkalmazottaknak küldött e-mailből, amelyet a Reuters közölt.

A Teslánál mindenkinek legalább heti negyven órát kell az irodában töltenie, ez kevesebb, mint amit a gyártósorok mellett robotoló munkásoktól megkövetelünk. Aki ennek a feltételnek nem tesz eleget, arról azt fogjuk feltételezni, hogy felmondott

– olvasható a Musk által jegyzett levélben.

Két Tesla-forrás is megerősítette a Reuters által megtekintett e-mail hitelességét. A villanyautókat gyártó vállalat egyelőre nem reagált a hírügynökség megkeresésére. A Twitter felvásárlásán ügyködő amerikai üzletember sem reagált a kiszivárgott levéllel kapcsolatos érdeklődésre.

Musk állítólag azért kapta fel a vizet, mert néhány vezető vonakodott visszamenni az irodába Kaliforniában, ahol a Tesla egyik gyára és mérnöki bázisa található, miután a koronavírus újra felütötte a fejét a régióban.

2020 májusában Musk már szembement mások akaratával, amikor újranyitotta a Tesla egyik gyárát Fremontban, dacolva Alameda megye egészségügyi intézkedéseivel a járvány terjedésének megfékezésére. A Plainsite jogi információs oldal által megszerzett statisztikák szerint a Tesla 2020 májusa és decembere között 440 koronavírusos esetről számolt be.

(Borítókép: Elon Musk 2020. december 1-jén. Fotó: Liesa Johannssen-Koppitz / Bloomberg via Getty Images)

Rovatok