Index Vakbarát Hírportál

Soros György fia üzent Ukrajnának

2022. június 4., szombat 06:42

Alexander Soros, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György fia a Twitter közösségi oldalán tette közzé az üzenetet, miszerint soha nem hagyják magára Ukrajnát.

Alexander Soros az üzenethez képet is csatolt, amelyen Soros Györggyel és a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) ukrajnai igazgatójával, Olekszandr Suskóval látható.

Sosem fogjuk magára hagyni Ukrajnát és nem hagyjuk félbe a harminc éve megkezdett munkát, melyet Ukrajnában indítottunk

– írta Alexander Soros Twitteren. Az Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója egyébként Soros György.

A túlélés a tét

Május végén Soros György a davosi Világgazdasági fórumon azt mondta, Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, amit nem biztos, hogy túlél a civilizáció, ezért a világ megőrzéséért minél előbb le kell győzni Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg

– hangsúlyozta Soros György. A Hszi Csin-pingnek és az orosz elnöknek címzett nyilatkozatában azt állította, hogy az elnyomó rezsimek felemelkedőben vannak, a nyílt társadalmak pedig ostrom alatt állnak. Figyelmeztette továbbá az uniós országokat, hogy Putyin elzárhatja a földgázszállításokat, amelyek jelenleg Európa szükségleteinek mintegy 40 százalékát fedezik.

Az OSF ukrajnai irodáját 1990-ben hozták létre, nem sokkal az előtt, hogy Ukrajna – 1991 augusztusában – kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól.

Az orosz–ukrán konfliktus szombati percről-percre közvetítését ide kattintva követheti nyomon.

(Borítókép:  Alexander Soros. Fotó: Jason Alden / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok