Index Vakbarát Hírportál

Súlyos lépésre kényszeríthetik Elon Muskot, kútba eshet a gigaüzlet

2022. június 6., hétfő 16:43

Elon Musk visszavonhatja a Twitter felvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, ha az egyik legbefolyásosabb közösségimédia-platform nem szolgáltat hiteles adatokat a kéretlen levélszemetekről (spam) és a kamufiókokról – figyelmeztetett a milliárdos a vállalatnak írt levelében hétfőn, tudta meg a Reuters.

A Twitter „lényeges kötelezettségszegést” követett el, és Musk minden jogot fenntart magának a megállapodás felmondására – áll a levélben a hírügynökség állítása szerint.

Ez az első alkalom, hogy a Tesla vezére írásban fenyegetőzött azzal, hogy kilép az üzletből.

A Twitter igazgatótanácsa nemrég elbagatellizálta Musk figyelmeztetését, miszerint az üzlet függőben van. Musk korábban azt mondta, addig nem várható előrelépés az ügyben, amíg a közösségimédia-vállalat nem szolgáltat hiteles adatokat a kamuprofilok arányáról.

A szólásszabadság-párti Musk megkérdőjelezte a Twitter nyilvános adatszolgáltatásainak pontosságát a felhasználói bázis kevesebb mint öt százalékát kitevő spamfiókokról, azt állítva, hogy ezek aránya legalább húsz százalék kell hogy legyen. A világ egyik leggazdagabb embere állítólag nem hisz a vállalat laza tesztelési módszereiben.

Musk ügyvédei szerint a vevő jogosult a kért adatokra, hogy felkészülhessen a Twitter üzleti tevékenységének átvételére. A Twitter egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére.

(Borítókép: Elon Musk 2013. június 20-án. Fotó: Reuters / Lucy Nicholson / File Photo)

Rovatok