Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Mi vagyunk a racionalitás utolsó bástyája

2022. június 11., szombat 19:39

Az igazságügyi miniszter az olajembargó-vita tanulságairól posztolt közösségi oldalán. Varga Judit szerint Magyarországnak sikerült megvédenie az álláspontját az óriási ellenszél dacára is. Úgy véli, Magyarország a racionalitás utolsó bástyája.

„Egyre többen nyilatkoznak elismerően Magyarország álláspontjáról az olajembargó miatt. A holland miniszterelnök után ugyanis már Litvánia elnöke is igazat adott a magyar kormányfőnek” – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a hivatalos Facebook-oldalán. 

Az igazságügyi miniszter szerint két következtetést lehet levonni az elmúlt hetek vitáiról. Úgy véli, dacára az óriási ellenszélnek Magyarországnak sikerült ismét megvédenie álláspontját azokkal szemben, akik szerinte „szinte teljesen elrugaszkodtak már a valóságtól, és olyan szankciókat akarnak bevezetni, amelyek nekünk jobban fájnának, mint a célországnak”.

Újra bebizonyosodott, hogy a nyugati mainstream nyomása ellen csak mi vállaljuk fel a vitát. Hiába haszonélvezői az embargó alóli mentességnek más tagállamok is, egyedül mi vagyunk azok, akik felemelték a hangjukat, és tűzön-vízen átmennek az emberek érdekeiért

– fejtette ki Varga Judit. 

Az igazságügyi miniszter bejegyzését azzal zárta: „Mi vagyunk a racionalitás utolsó bástyája. És ha már mindenkinek elmentek otthonról, mi akkor is maradunk, megvédjük Magyarországot és vele együtt egész Európát!”

Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal korábban arról posztolt, hogy meg kell menteni Európát a háború gazdasági következményeitől. A kormányfő szerint azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség, hogy „letörjük a háborús inflációt, és megmentsük Európát a háborús gazdasági válságtól”.

Rovatok