Index Vakbarát Hírportál

Már megint káosz volt a londoni reptéren: most a sógorok nem jutottak haza Bécsbe

2022. június 20., hétfő 17:44

Egy Londonból Bécsbe menő repülőjáratot töröltek hétfőn Londonban – írja a Kronen Zeitung.

A hétvégén már beszámoltunk arról, hogy több száz magyar utas a londoni közeli Luton reptéren rekedt azt követően, hogy a Wizz Air egyik járatot törölték. Azóta az is kiderült, hogy már az a repülőgép sem jutott el Londonba Budapestről, amelynek szállítania kellett őket.

Az osztrákok szerint most nem a Lutonnál, hanem egy másik reptéren, a Heathrownál történt egy hasonló eset. Londonból az osztrák légitársaság (AUA) hozta volna haza az utasokat hétfőn, de a járatot törölni kellett.

A Kronen Zeitung szerint a reptéren „kaotikus állapotok uralkodnak. Olvasóik beszámolója szerint egyszerűen nincs elegendő személyzet a reptéren és lassú a földi kiszolgálás, miközben a nyár miatt egyre többen utaznának repülővel. Az osztrák légitársaság szóvivője a lapnak – arról beszélve, hogy miért kellett törölni a járatot – azt mondta: 

egyszerűen nem tudják elég gyorsan kezelni, ellenőrizni az utasok bőröndjeit Londonban.

Hozzátette azt is, hogy emiatt nemcsak nekik kellett törölniük egy járatot, hanem más légitársaságoknak is, máskülönben a helyzet kezelhetetlenné vált volna.  Az osztrákok esete viszont a magyarokéhoz képest viszont annyiban különbözött, hogy

a légitársaságtól ők már vasárnap éjjel megkapták az értesítést arról, hogy a hétfői járatot törlik,

vagyis az utasok egyszerűbben tudtak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez.

A Kronen Zeitung szerint nem ez volt az első eset, ugyanis a hétvégén Ausztrában, a salzburgi és innsbrucki reptereken is törölni kellett a Lufthansához tartozó Eurowings több járatát is. Azokban azt esetben arra hivatkoztak, hogy nagyon sokan megbetegedtek a kiszolgáló személyzetből. 

A tengerentúlon is nagy problémák vannak 

Mindeközben a CNN arról is beszámolt, hogy az Egyesült Államokban is hasonló problémákkal küzdenek: ott csak az utóbbi hétvégén, péntek és vasárnap közt

3200 járatot kellett törölniük, további 9000 járat pedig késett.

A jelenség mögött az állt, hogy egyrészt most tartották a rabszolgaság eltörlésének állami ünnepét, másrészt pedig vasárnapra esett az apák napja is, és e kettő alkalomból a szokásosnál többen akartak utazni belföldön a hétvégén. 

Rovatok