Index Vakbarát Hírportál

Tűzvész pusztít Görögországban, több falut ki kellett üríteni

2022. július 5., kedd 11:43

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

A görögországi Itea kikötőváros közelében több faluból evakuálni kellett a lakosokat a tűzvész miatt hétfőn, a tőle néhány kilométerre fekvő Ámfissában pedig olajfaültetvényeket pusztítottak el a lángok – írja az MTI.

Keddre virradóan újabb repülők és helikopterek érkeztek az érintett helyszínekre, tűzoltó-felszereléssel a fedélzetükön, és némileg megfékezték a tűz terjedését.

Nem kizárt a gyújtogatás

Az ország keleti részén fekvő Kranidi városában egy egész szállodát kellett kiüríteni.

Görögországban nem ritkák az erdőtüzek. Nyáron a magas hőmérséklet, a hosszan tartó szárazság és az erős szelek miatt fokozott óvatosságra intenek a meteorológusok, a mostani tüzeknél pedig az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem.

Múlt héten bejelentették, hogy a nyár folyamán az Európai Unió több tagállamából is érkeznek tűzoltók Görögországba, hogy segítsék kollégáikat az erdőtüzek elleni küzdelemben.

Rovatok